Η καθημερινή ζωή μια φυλής του Αμαζονίου που βρίσκεται σε κίνδυνο από την εξάπλωση του μοντέρνου πολιτισμού. Τι κατέγραψε ο
φωτογράφος Daniel Rodrigues.(pics)
Έναν τρόπο ζωής που δεν έχει κανένα κοινό με τον δικό μας, παρουσιάζει μέσα από το φακό του, ο Daniel Rodrigues.
Πρόκειται για την καθημερινότητα της φυλής Άβα- Γκουάχα της ζούγκλας του Αμαζονίου, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της εξαφάνισης.
Η φυλή κινδυνεύει εδώ και πολλά χρόνια, λόγω της υλοτόμισης και της αγροτικής παραγωγής στη περιοχή. Το δάσος, όπου ζουν, συρρικνώνεται και μαζί με αυτό και οι πιθανότητες επιβίωσης της αρχαίας αυτής φυλής.
Ο Γάλλος φωτογράφος που βρέθηκε στον Αμαζόνιο κατάφερε να καταγράψει τη ζωή του αυτόχθονου αυτού πληθυσμού που αρνιέται να εκσυγχρονιστεί και να εγκαταλείψει τη γη των προγόνων του. Συνεχίζουν να κυνηγούν και να φυτεύουν όλα όσα πρόκειται να καταναλώσουν, ζουν σε καλύβες και δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε μορφή τεχνολογίας, ζώντας πλήρως εναρμονισμένοι με το φυσικό περιβάλλον.
Η φυλή αριθμεί περίπου 350 ανθρώπους και η ιστορία της ξεκινά από την περίοδο της ανακάλυψης της αμερικάνικης ηπείρου και των αποικιών από τις ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις. Τα πρώτα μέλη της φυλής βρήκαν καταφύγιο στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου προκειμένου να αποφύγουν τη σκλαβιά και την υποταγή στους νέους και ξένους άρχοντες, με αποτέλεσμα αυτός ο τρόπος ζωής να περάσει από γενιά σε γενιά.
Από τη πλευρά τους οι βραζιλιάνικες αρχές εξασφαλίζουν πως θα προστατέψουν τη φυλή και θα απαγορεύσουν την παράνομη υλοτομία στην περιοχή, όπως και την παράνομη αγροτική παραγωγή.


Περιμένουμε το σχόλιό σου!!!