Ξεχειλίζει η οργή του λαού για το ασφαλιστικό - «Νεκρώνει» η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη – «Παραλύει»
ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας – Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Η μεγαλύτερη κινητοποίηση επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη (04/02/20416) η χώρα, καθώς τα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει γενική απεργία ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τους πολίτες να βρίσκονται στα «κάγκελα».
Εκτός της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που ηγούνται της κινητοποίησης, επιμέρους κλάδοι εκφράζουν επίσημα την συμμετοχή τους στην απεργία.
Αναλυτικά, συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).
Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).
Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ).
Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.
Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.
Κλειστά τα βενζινάδικα σε όλη τη χώρα
Κλειστά θα είναι την Πέμπτη τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού ταμείου τους, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την καθετοποίηση της αγοράς πετρελαιοειδών.
Έως τις 8 Φεβρουαρίου παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι της χώρας
Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.
Απεργούν γιατροί, φαρμακοποιοί και εργαζόμενοι νοσοκομείων
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ ισχύει κανονικά το πρόγραμμα εφημερίας των φαρμακείων.
Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 10:00 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή.
Απεργούν την Πέμπτη γιατροί, φαρμακοποιοί και εργαζόμενοι νοσοκομείων Απεργούν την Πέμπτη γιατροί, φαρμακοποιοί και εργαζόμενοι νοσοκομείων (Φωτογραφία αρχείου)     1 0 Αθήνα Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί.   Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ ισχύει κανονικά το πρόγραμμα εφημερίας των φαρμακείων.   Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 10:00 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή. 
Δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.
Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας και του Πειραιά θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.)
Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουμε μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το μετρό (γραμμές 2,3) θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
ΠΝΟ – ΝΑΤ: Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου.Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολόγιων λόγω της απεργιακής κινητοποίησης. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της διαμαρτυρίας και ζητεί την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για «αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης».
Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη
Χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί σήμερα η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.
Κλειστά θα μείνουν, επίσης, τα εμπορικά και άλλα καταστήματα με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών. Για τις 9 το πρωί οι επαγγελματίες έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία με τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Το ΠΑΜΕ στις 10:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στη συμβολή της Τσιμισκή με τη Βενιζέλου.
Στην Καμάρα καλούν σε συγκέντρωση στις 10:30 οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Λαμία: Κλειστά τα καταστήματα - Κατάληψη και στα δικαστήρια
Έχει «νεκρώσει» η αγορά της Λαμίας, καθώς από νωρίς το πρωί όλα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά μετά από απόφαση του εμπορικού συλλόγου της πόλης.
Κλειστές παραμένουν και οι βιοτεχνίες, ενώ έχουν τραβήξει ρολά στα καταστήματά τους και οι επαγγελματίες.
Πριν από λίγο ο Δικηγορικός Σύλλογος της Λαμίας προχώρησε σε κατάληψη τόσο του Πλημμελειοδικείου της όλης όσο και του Εφετείου με συνέπεια δικαστές και διάδικοι να μην έχουν δυνατότητα να μπουν στα κτίρια και να μην εξελίσσονται δίκες.
«Νεκρώνει» σήμερα και η Κρήτη, καθώς εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αγρότες, επιστημονικοί φορείς, έμποροι και εκπαιδευτικοί βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν πανελλαδική, πανεργατική 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην οποία συμμετέχουν δεκάδες συνδικαλιστικά σωματεία, σύλλογοι και οργανώσεις, ενώ συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.
Στο Ηράκλειο δυναμική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί – λίγο πριν από το μεσημέρι – πορεία διαμαρτυρίας την οποία θα πλαισιώνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους.
Σύμφωνα με το cretapost, την ίδια ώρα συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας.
newsbomb

Περιμένουμε το σχόλιό σου!!!