Λίγες μόνο μέρες μετά τις ιστορικές ανακοινώσεις της NASA για την ανακάλυψη νερού στον πλανήτη Άρη, έρχονται νέες συναρπαστικές
αποκαλύψεις, αυτή τη φορά από τον Πλούτωνα, τον μακρινό πλανήτη-νάνο του ηλιακού μας συστήματος.
Όπως ανακοίνωσε η NASA, από τις εικόνες του Πλούτωνα που προέρχονται από το σκάφος New Horizons προκύπτει ότι σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη υπάρχει νερό κοκκινωπής απόχρωσης σε παγωμένη μορφή, ενώ μέχρι σήμερα είχαν εντοπιστεί μόνο άζωτο και μεθάνιο σε παγωμένη μορφή.
Φυσικά, όπου υπάρχει νερό μπορεί να υπάρξει και ζωή, και έτσι οι επιστήμονες περιμένουν με ενδιαφέρον νέα ευρήματα από τον πλανήτη Πλούτωνα.
Όμως οι αποκαλύψεις για τον Πλούτωνα δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με τη NASA, οι φωτογραφίες δείχνουν έναν πλανήτη τυλιγμένο σε μία όμορφη μπλε ατμόσφαιρα αζώτου. «Ποιός θα περίμενε έναν μπλε ουρανό στη ζώνη Κούιπερ; «Είναι εντυπωσιακό», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της αποστολής Άλαν Στερν.
Βέβαια, όπως διευκρινίζουν οι ερευνητές, αν κάποιος στεκόταν στην επιφάνεια του Πλούτωνα και κοιτούσε ψηλά τον ουρανό, θα έβλεπε μαύρο χρώμα, εξαιτίας της αραιότητας της ατμόσφαιρας, η οποία όμως θα φαίνεται μπλε κυρίως την ώρα της ανατολής του Ήλιου και του ηλιοβασιλέματος.

Περιμένουμε το σχόλιό σου!!!