Τα συντριβάνια ανά τον κόσμο είναι ένα συνηθισμένο θέαμα σε πλατείες και πάρκα, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του περιβάλλοντα χώρου. Από την απλή, όμως, γούρνα με μερικούς πίδακες νερού ολόγυρα, οι καλλιτέχνες συχνά επιλέγουν παράξενα γλυπτά και
αντικείμενα τα οποία μετατρέπουν σε εντυπωσιακά σιντριβάνια, που εντυπωσιάζουν τόσο με το σχήμα τους όσο και με τα υλικά που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί κατά την κατασκευή.

1. Nettuno FountainΗ «Κρήνη του Ποσειδώνα» στην ομώνυμη πλατεία Piazza Nettuno, στη Μπολόνια της Ιταλίας. Το συντριβάνι αποτελείται από ένα άγαλμα του Ποσειδώνα στην κορυφή και τέσσερις γυναίκες στη βάση, καθεμία από τις οποίες συμπιέζει τα γυμνά στήθη της προκειμένου να πεταχτεί το νερό.

2. Swarovski FountainΣτην εταιρεία της Swarovski στην Αυστρία οι τεχνικοί δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό συντριβάνι με κρύσταλλα Swarovski, πλήρως ενσωματωμένο στο καταπράσινο τοπίο.

3. Jeanneke PisΤο Jeanneke Pis είναι ένα μοντέρνο συντριβάνι στις Βρυξέλλες, σήμα-κατατεθέν της πόλης Manneken Pis στην πλατεία Grand Place. Δημιουργήθηκε το 1985 από τον Denis-Adrien Debouvrie διασκεδάζοντας τους περιπατητές, καθώς απεικονίζει ένα μικρό κορίτσι σε θέση ούρησης οκλαδόν.

4.Weber FountainΤα γλυπτά του Klaus Weber στο νότιο Λονδίνου απεικονίζουν ανθρώπινες μορφές από πέτρα όπου ευδιάκριτα παραμένουν μόνο τα χέρια και τοπρόσωπο. Από το στόμα των «ανθρώπων» τρέχει με πίεση νερό, το οποίο μάλιστα ανακυκλώνεται.

5. Crown FountainΤο Crown Fountain είναι ένα διαδραστικό έργο τέχνης που δεσπόζει στο Millennium Park του Σικάγο, στην περιοχή Loopcommunity. Σχεδιασμένο από τον Καταλανό καλλιτέχνη Jaume Plensa τοποθετήθηκε τον Ιούλιο του 2004. Λειτουργεί και ως υπαίθριο ντους!

6. Piano FountainΣυντριβάνι-πιάνο, δημιουργία ενός εμπόρου πιάνων από την Ατλάντα, ο οποίος βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο επαναχρησιμοποίησης ενός παλιού και εκτός λειτουργίας πιάνου.

7. Canberra TimesΤο συντριβάνι Canberra Times του Robert Woodward βρίσκεται στην πόλη Καμπέρα της Αυστραλίας από το 1979. Αποτελείται από ράβδους ανοξείδωτου χάλυβα και το ύψος του φτάνει τα 5 μέτρα.

8. Banpo FountainΤο Banpo στη γέφυρα της Σεούλ στη Νότια Κορέα χρησιμοποιεί 9.380 ακροφύσια προκειμένου να εκτινάσσονται τα πολύχρωμα νερά και από τις δύο πλευρές της γέφυρας.

9. Vortex FountainΈνα πρωτότυπο συντριβάνι σχεδίασε ο Βρετανός γλύπτης William Pye μπροστά από Seaham Hall στο Sunderland. Στο εσωτερικό του κυλίνδρου δημιουργείται μια τεχνητή δίνη, ενώ από τις σκάλες που υπάρχουν στις δύο πλευρές του οι θεατές μπορούν να έχουν μια πιο κοντινή εικόνα του φαινομένου της περιδίνησης.

10. Magic TapΜπορεί να μοιάζει με… μαγεία, όμως η βρύση που βλέπεται να αιωρείται δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εντυπωσιακό συντριβάνι που βρίσκεται στην Ισπανία, οι δημιουργοί του οποίου κατάφεραν να καλύψουν εντέχνως τις σωληνώσεις σε διαφανές υλικό έτσι ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση στο θεατή ότι η βρύση «στέκεται» στο κενό!Περιμένουμε το σχόλιό σου!!!