Μοιάζουν φωτογραφίες από μια συνηθισμένη γειτονιά των προαστίων, στην ουσία όμως πρόκειται για καμουφλάζ για αυτό που κρύβεται από κάτω της. Κάτω από την ήσυχη γειτονιά κρύβεται μια στρατιωτική βάση!
Η αεροπορική βάση “Burbank’s Lockheed Air Terminal” που είναι τώρα γνωστή ως “Bob Hope Airport” χρειάστηκε να καμουφλαριστεί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το Φεβρουάριο του 1942, ένα ιαπωνικό υποβρύχιο εντοπίστηκε ανοιχτά του Σαν Φρανσίσκο. Όταν ένα δεύτερο εντοπίστηκε λίγο αργότερα στη Σάντα Μπάρμπαρα, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να προστατεύσει τις ζωτικής σημασίας στρατιωτικές εγκαταστάσεις της κατά μήκος της ακτογραμμής του Ειρηνικού. Για την αεροπορική βάση Lockheed αποφάσισαν να καμουφλάρουν ολόκληρη τη βάση έτσι που να μοιάζει με επαρχιακή γειτονιά. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακά πειστικό.
Μοιάζει με μια φυσιολογική επαρχιακή γειτονιά, σωστά; Δεν είναι. Να πώς ήταν η περιοχή πριν. Ήταν η αεροπορική βάση Lockheed.
diaforetiko.gr : 7300 304437573 Μοιάζει με μια συνηθισμένη, Αμερικανική γειτονιά  Αυτό που κρύβεται όμως από κάτω της θα σε στείλει!
Ο συνταγματάρχης Τζον Φ. Όχμερ, ειδικός στο καμουφλάζ και τις τακτικές αποπροσανατολισμού, ανέλαβε την ευθύνη να καταστρώσει τη στρατηγική που θα ακολουθούσαν στην Καλιφόρνια.
diaforetiko.gr : 7300 961279934 Μοιάζει με μια συνηθισμένη, Αμερικανική γειτονιά  Αυτό που κρύβεται όμως από κάτω της θα σε στείλει!
Σχεδιαστές, ζωγράφοι, αρχιτέκτονες τοπίου, καλλιτεχνικοί διευθυντές, σχεδιαστές κινουμένων σχεδίων, ξυλουργοί, φωτιστές και υπεύθυνοι σκηνικών από κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, όπως τα Metro-Goldwyn-Mayer, Disney Studios, 20th Century Fox, Paramount, Universal Pictures κ.ά. βοήθησαν στην μεταμφίεση της βάσης.
diaforetiko.gr : 7300 941121589 Μοιάζει με μια συνηθισμένη, Αμερικανική γειτονιά  Αυτό που κρύβεται όμως από κάτω της θα σε στείλει!
Ένα ειδικό “δίχτυ” τοποθετήθηκε πάνω από όλη τη βάση με δέντρα και σπίτια επάνω του.
diaforetiko.gr : 7300 412338597 Μοιάζει με μια συνηθισμένη, Αμερικανική γειτονιά  Αυτό που κρύβεται όμως από κάτω της θα σε στείλει!
Για να μοιάζει με πραγματική γειτονιά, ο στρατός έπρεπε επίσης να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση δραστηριότητας στην επιφάνειά του. Πλήρωναν λοιπόν κόσμο για να κάνει βόλτες με ποδήλατο πάνω στο δίχτυ.
diaforetiko.gr : 7300 101300866 Μοιάζει με μια συνηθισμένη, Αμερικανική γειτονιά  Αυτό που κρύβεται όμως από κάτω της θα σε στείλει!
Το “δίχτυ” αυτό προστάτευε αεροπλάνα, στρατιώτες και τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων που ζούσαν στη βάση.
diaforetiko.gr : 7300 459499574 Μοιάζει με μια συνηθισμένη, Αμερικανική γειτονιά  Αυτό που κρύβεται όμως από κάτω της θα σε στείλει!
Μοιάζει πραγματικά απίστευτο αλλά από τον αέρα η αεροπορική βάση έμοιαζε με μια φυσιολογική γειτονιά.
diaforetiko.gr : 7300 403993565 Μοιάζει με μια συνηθισμένη, Αμερικανική γειτονιά  Αυτό που κρύβεται όμως από κάτω της θα σε στείλει!

Περιμένουμε το σχόλιό σου!!!