Ταξιδέψαμε σ' όλο κόσμο, που λέει ο λόγος, για να βρούμε για εσάς μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά και στοιχειωμένα
ξενοδοχεία - μέρη που μπορείτε να περάσετε πραγματικά τη νύχτα σας, αν και ορισμένοι επισκέπτες τα έλεγξαν νωρίτερα (και πολλοί άλλοι δεν έφυγαν ποτέ). Τα ξενοδοχεία είναι παροδικά κανάλια πλούσιας ιστορίας χιλιάδων επισκεπτών που έχει γίνει το σήμα τους.
Ενώ οι επισκέπτες διέρχονται - μερικοί έχουν αφήσει κάποια πιο σκοτεινά δακτυλικά αποτυπωμάτα από άλλους.
Μάθετε που μπορείτε να ξεκουράσετε το κεφάλι σας - εφόσον δεν σας πειράζει να μοιράζεστε το μαξιλάρι σας με ένα περίεργο φάντασμα κάτω από το κρεβάτι ή τα σεντόνια.

Ξενοδοχείο Crescent, Eureka Springs, του Αρκάνσας

Χτισμένο στα τέλη του 18ου αιώνα εξακολουθεί να εξυπηρετεί τους επισκέπτες και σήμερα, το Crescent Hotel στο Eureka Springs έχει ερευνηθεί από όλα τις γνωστές εκπομπές των παραφυσικών στα τηλεοπτικά δίκτυα. Αν και το φάντασμα του Τεχνίτη που έπεσε και σκοτώθηκε καθώς και διάφοροι απόκοσμοι επισκέπτες έχουν εντοπιστεί στο χώρο του ξενοδοχείου, η πιο σκοτεινή ιστορία του ξενοδοχείου ανήκει σε έναν πρώην θιασάρχη τσίρκου που έγινε ιατρικός τσαρλατάνος με το όνομα Νόρμαν Μπέικερ. Αγόρασε το βικτοριανό ξενοδοχείο στις αρχές του 1900, όπου ο ανεκπαίδευτος γιατρός έκανε μια απάτη που υποσχόταν να θεραπεύσει ασθενείς με καρκίνο. Το ψεύτικο κατασκεύασμα του από σπόρους καρπουζιού, καφέ, άνθος καλαμποκιού, αλκοόλ και καρβολικό οξύ. Πολλοί έχασαν τη ζωή τους χάρη στην απάτη του Baker - οι ανήσυχες ψυχές εξακολουθούν να παραμένουν στο Crescent Hotel, οι οποίες προφανώς μπορούν να εντοπιστούν κατά τη διάρκεια περιηγήσεων φαντασμάτων και επισκέψεις μίας νύχτας.

Ξενοδοχείο Banff Springs, στην Αλμπέρτα, του Καναδά

Αν και η παραπάνω φωτογραφία λήφθηκε το 1929, δεν έχουν αλλάξει πολλά στο ξενοδοχείο Banff Springs. Υπάρχουν περισσότερα δέντρα γύρω από το μαγευτικό σύνολο ιδιοκτησίας στα Βραχώδη Όρη - και εξίσου πολλά φαντάσματα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες που έχουν βιώσει περίεργα φαινόμενα εκεί. Αν και υπάρχουν μερικά φιλικά πνεύματα που μένουν μόνιμα - όπως ο πρώην πορτιέρης που ονομάζεται Sam, υπάρχουν όμως και τα εχθρικά φαντάσματα που έχουν αποσπάσει την προσοχή όλων. Ένα φάντασμα νύφης που την έχουν δει να χορεύει μόνη στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου. Πέθανε την ημέρα του γάμου της, αφού σκόνταψε στις σκάλες, το φόρεμά της έπιασε φωτιά από ένα κοντινό κερί. Υπάρχει επίσης μια φρικιαστική ιστορία για μια οικογένεια που δολοφονήθηκε στο δωμάτιο 873, όπου τα μικρά παιδιά ξεκουράζονταν. Το δωμάτιο προφανώς σφραγίστηκε με τούβλα για να κρύψει το σκοτεινό παρελθόν του, αλλά πολλοί δεν μπόρεσαν να το ξεχάσουν.

Κάστρο Leslie, Glaslough, County Monaghan, Ιρλανδία

Πολλά διάσημα πρόσωπα έχουν εντοπιστεί στο Κάστρο Leslie. Οι επισκέπτες του αγροτικού 4.000 στρεμμάτων έχουν δει τα πρόσωπα κάποιων φαντασμάτων επίσης, δηλαδή των Leslie. Τ δωμάτιο του Νόρμαν μπορεί να υπερηφανεύεται για το τιμητικό πνεύμα που ορίστηκε να κληρονομήσει το κάστρο, αλλά πέθανε κατά τη διάρκεια της μάχης. Το κρεβάτι με ουρανό, το οποίο χρονολογείται από το 1607, και είναι από ένα από τα πιο στοιχειωμένα σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο, Brede Place, έχει γίνει γνωστό ότι αιωρείται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Κόκκινο Δωμάτιο του κάστρου έχει δει επίσης μια έντονη δραστηριότητα, ίσως λόγω των παράξενων φαρσών που συχνά κάνει στους επισκέπτες εκεί. Η ιστοσελίδα του κάστρου λέει μια συγκεκριμένη ιστορία: "Τα παιδιά δημιούργησαν επίσης ένα κανονικού μεγέθους ομοίωμα μάγισσας τοποθετημένο σε πατίνια. Ένα σύρμα το συνδέει με την πόρτα του μπάνιου, έτσι ώστε όταν ανοίξει, η μάγισσα θα βγει έξω κουνώντας το σκουπόξυλο της". Σαφώς, οι Leslies είχαν μια νοσηρή (διάβαζε: φοβερή) αίσθηση του χιούμορ.

Ξενοδοχείο Stanley, Estes Park, του Κολοράντο

Κατά τη διάρκεια των μηνών με χιόνι, το ξενοδοχείο Stanley μοιάζει με ένα γιγαντιαίο φάντασμα που αναδύεται από το μαγευτικό ορεινό τοπίο. Όπως οι περισσότεροι φανατικοί του τρόμου γνωρίζουν, ο θρύλος του είδους Stephen King πέρασε χρόνο στο ξενοδοχείο των 138 δωματίων, που τον ενέπνευσε να γράψει το Shining. Η κινηματογραφική εκδοχή της ιστορίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, κατά την οποία το ξενοδοχείο ονομαζόταν Overlook- δεν γυρίστηκε στην τοποθεσία, αλλά και τα δύο έχουν παραμείνει άρρηκτα συνδεδεμένα ανεξαρτήτως. Η αίθουσα χορού του ξενοδοχείου Stanley φαίνεται να είναι το επίκεντρο παραφυσικής δραστηριότητας, οι ήχοι ενός πάρτι φαντασμάτων αντηχούν σε όλους τους μακριούς διαδρόμους. Πολλοί σκεπτικιστές θέτουν ευθέως ότι δεν υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις για να υποστηρίξουν τις αξιώσεις για φάντασμα και έχουν πάει πολύ μακριά για να το αποδείξουν. Αναρωτιόμαστε αν η παραμονή στα δωμάτια 217/237 θα τους αλλάξει γνώμη.

Πανδοχείο Ostrich, Colnbrook, Αγγλία

Εάν κοιμάστε στο αγγλικό Ostrich Inn, θα ήταν μια καλή ιδέα για να ελέγξετε κάτω από το κρεβάτι σας πριν να μπείτε στο δωμάτιο για τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα, ο ιδιοκτήτης του πανδοχείου εγκατέστησε μια μυστική καταπακτή, όπως του Sweeney Todd στην "καλύτερη κρεβατοκάμαρα" του ξενοδοχείου. Οι επισκέπτες νόμιζαν ότι τους είχαν παραχωρήσει ένα πολυτελές βράδυ, αλλά πραγματικά προετοιμάζονταν για ένα καζάνι που βράζει, που τους περίμενε στην κουζίνα κάτω. Ενώ κοιμόνταν, η καταπακτή άνοιγε και οι επισκέπτες γλιστρούσαν προς τα κάτω σε μια κατσαρόλα με ζεμάτισμα νερό, χωρίς κανένα ίχνος. Περισσότεροι από 60 επισκέπτες έχασαν τη ζωή τους με αυτόν τον τρόπο και όλα αυτά υποτίθεται ότι στοιχειώνουν το Πανδοχείο μέχρι σήμερα.

Περιμένουμε το σχόλιό σου!!!