Επιτέλους, και το τελευταίο κομμάτι πάγου της λίμνης Μίσιγκαν έλιωσε, αποκαλύπτοντας σε όσους την κοιτούν από ψηλά τι κρύβεται κάτω από τα
κρυστάλλινα νερά της. Τα υπολείμματα ναυαγίων στον πάτο της λίμνης συνθέτουν μια μοναδική εικόνα, την οποία αποθανάτισε φωτογραφικά ένα συνεργείο της ακτοφυλακής της πόλης Traverse του Μίσιγκαν το οποίο πετούσε πάνω από την περιοχή.
Οι εκπληκτικές φωτογραφίες ανέβηκαν στο Facebook, δείχνοντας κάποια κομμάτια των βυθισμένων πλοίων και προκαλώντας των θαυμασμό των χρηστών. Δυστυχώς, ο απρόβλεπτος καιρός στη λίμνη έχει στείλει πολλά πλοία στον υγρό τάφο. Το συγκεκριμένο τοπίο που οι άνθρωποι της ακτοφυλακής φωτογράφισαν βρίσκεται κοντά στα νησιά Manitou, μια περιοχή που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μετρά αρκετά ναυάγια από τον 19ο αιώνα, ενώ σήμερα αποτελεί έναν αρκετά δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις των καταδύσεων.
Στο φωτογραφικό υλικό υπάρχουν δύο βυθισμένα πλοία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραθέτει μια τοπική ιστοσελίδα, φαίνεται πως η λίμνη αυτή ήταν μια ακμάζουσα περιοχή ναυτιλίας, καθώς πολλά πλοία αγκυροβολούσαν εκεί, θέλοντας να προστατευθούν στην υπήνεμη πλευρά των νησιών από τις καταιγίδες.
Το πρώτο πλοίο των εικόνων αποτελείται από ξύλο και έχει μήκος 40 μέτρα, ενώ άνηκε σε μια θρησκευτική ομάδα που αποκαλούνταν «House of David» και, σύμφωνα με την Daily Mail, επέστρεφε από το νησί High, όπου τα μέλη του είχαν περάσει το καλοκαίρι, όταν ξαφνικά μια καταιγίδα το χτύπησε. Το «Rising Sun», όπως ονομαζόταν το καράβι, η καταιγίδα το βρήκε την 29 Οκτωβρίου του 1917.
Ευτυχώς για τους επιβάτες και το πλήρωμά του, κατάφεραν να διαφύγουν με σωσίβιες λέμβους και να σωθούν, όμως το πλοίο δεν είχε την ίδια τύχη, μιας και αναποδογύρισε από τα κύματα.
 Όσο για το δεύτερο πλοίο των φωτογραφιών, ονομάζεται «James McBride» και έχει μήκος περίπου 37 μέτρα, ενώ έφυγε από το λιμάνι την 1η Απριλίου του 1848.
Την ίδια χρονιά, το καράβι αυτό έκανε ένα ιστορικό ταξίδι στον Ατλαντικό Ωκεανό, με σκοπό να συλλέξει αλάτι από το νησί Turk, ενώ στην επιστροφή του έκανε μια στάση στην περιοχή Nova Scotia, μεταφέροντας εν τέλει το φορτίο του στο Σικάγο, στις 4 Δεκεμβρίου του 1848. Πιάστηκε σε μια θύελλα και προσάραξε κοντά στην περιοχή Sleeping Bear Dune και μιας και βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση, το πλήρωμά του το εγκατέλειψε. Σήμερα βρίσκεται 4.500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού.


 E-Radio.gr Daily 

Περιμένουμε το σχόλιό σου!!!