Στο Guatapé, μια μικρή πόλη της Κολομβίας, υπάρχει ένας εκπληκτικός
μονολιθικός όγκος, που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της περιοχής παγκοσμίως, με χιλιάδες τουρίστες να το επισκέπτονται κάθε χρόνο.
Το μόνο πρόβλημα είναι πως για να δουν οι επισκέπτες από κοντά το μνημείο, πρέπει να ανέβουν 659 σκαλιά, που ακολουθούν μια ζιγκ ζαγκ διαδρομή, καθώς υψώνονται κατά μήκος του βράχου.
Με ύψος 200 μέτρα, ο βράχος του Guatapé διαθέτει μια μοναδική θέα από την κορυφή του σε ένα τοπίο με λίμνη, που βρίσκεται από την άλλη πλευρά. Επιπλέον, για όσους θαρραλέους αποφασίσουν να ανέβουν την ατέλειωτη σκάλα, στην κορυφή υπάρχει και μια καντίνα για να τους ξεδιψάσει.
Βέβαια, οι τουρίστες που επισκέπτονται το εν λόγω σημείο δεν φαίνεται να πτοούνται ιδιαίτερα από αυτήν τη δυσκολία της ανάβασης, μιας και είναι εντυπωσιασμένοι από την ιστορία του βράχου και θέλουν να ανέβουν στην κορυφή του.
Η δημιουργία του πηγαίνει εκατομμύρια χρόνια πίσω, ενώ στην αρχαιότητα λατρευόταν ως θεότητα από τους κατοίκους της περιοχής. Αργότερα, οι κάτοικοι του Guatapé και του El Peñón διεκδίκησαν την ιδιοκτησία του και μάλιστα οι πρώτοι, θέλοντας να τον κατακτήσουν, άρχισαν να γράφουν επάνω του με τεράστια, λευκά γράμματα τα ονόματά τους.
Όμως τελικά σταμάτησαν στα δύο πρώτα γράμματα, που ήταν τα αρχικά της πόλης τους (GU), καθώς μόλις οι αντίπαλοί τους αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, έβαλαν τέλος στις προσπάθειές τους. Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για έναν μαγνήτη όλων τα δραστήριων ταξιδιωτών που λατρεύουν τους αρχαίους πολιτισμούς.

Περιμένουμε το σχόλιό σου!!!