Αν πιστεύετε ότι οι παππούδες δεν μπορούν να είναι street τυπάκια, κάνετε μεγάλο λάθος!
Στη Λισαβόνα της
Πορτογαλίας παρέχονται μαθήματα γκράφιτι σε όποιον ηλικιωμένο πολίτη ενδιαφέρεται. Και κάπως έτσι, η τρίτη ηλικία μπορεί να συμβαδίσει με τους νέους. Το LATA 65 είναι ένα εργαστήριο που διδάσκει τα βασικά για την τέχνη των δρόμων σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και μάλιστα έχει μυήσει περισσότερους από 100 παππούδες στη νεανική κουλτούρα!
Οι συμμετέχοντες μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους στένσιλ και τις δικές τους υπογραφές, τα οποία αποτυπώνουν σε τοίχους μέσα στην πόλη. Μάλιστα, μια από τις μαθήτριες, η κυρία Luisa, επέλεξε ως υπογραφή της το όνομα «Armando», ως αναφορά στον αποθανόντα σύζυγό της.
Μαζί με τους δασκάλους τους, η συμμορία των ηλικιωμένων γεμίζουν σχέδια και χρώματα τις γειτονιές της Λισαβόνας.
Τα μέλη του LATA 65 υποστηρίζουν πως μεταφέροντας τις γνώσεις τους στους ηλικιωμένους, θα μπορέσουν να γεφυρώσουν το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς και τους νέους, ώστε να καταργηθούν διάφορα στερεότυπα και κλισέ απόψεις.
Οπότε λοιπόν, την επόμενη φορά που κάποιος ηλικιωμένος θα σας ρωτήσει τι μουσική ακούτε, παραδειγματιστείτε από την παραπάνω ομάδα και αρχίστε να του εξηγείτε τους λόγους που ο Kanye West θεωρείται ένας μοντέρνος ποιητής. Ίσως και να τους αρέσει!

 E-Radio.gr Daily 

Περιμένουμε το σχόλιό σου!!!