Το Freedom Cove είναι ένα πλωτό σπίτι, που ανήκει στους Catherine King και Wayne Adams και βρίσκεται στο Βανκούβερ του
Καναδά, στην ακτή Tofino. Η 59χρονη Catherine και ο 66χρονος Wayne ζουν σε αυτήν την κατοικία εδώ και 20 χρόνια, ενώ πλέον πραγματοποιούν και ξεναγήσεις στον χώρο τους, με μια βάρκα. Η κατασκευή είναι χωρισμένη σε 12 πλατφόρμες και περιέχει μια γκαλερί, 5 θερμοκήπια, έναν φάρο επισκεπτών και μια χορευτική πίστα.
Το σπίτι αυτό αποτελεί έναν άλλον κόσμο, μακριά από την πόλη. Η ιστορία ξεκινά έναν χειμώνα, κατά τον οποίο η έντονη βροχή και οι ισχυροί κεραυνοί έριχναν τους κορμούς των δέντρων. Κάπως έτσι, το ζευγάρι πήρε την απόφαση να φτιάξει ένα σπίτι που θα επιπλέει στην ακτή και σήμερα, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, το σπίτι αυτό είναι ανοικτό σε όσους επιθυμούν να το επισκεφτούν, αλλά και να δοκιμάσουν διάφορες δραστηριότητες σε αυτό.
Όσο για το ηλεκτρικό ρεύμα, μεταφέρεται εκεί μέσω 14 ηλιακών και φωτοβολταϊκών συστημάτων, ενώ τα τρόφιμα της οικογένειας προέρχονται από τα θερμοκήπια που έχουν εκεί, από τα οποία παράγουν κάθε χρόνο τις απαραίτητες προμήθειες και τα οποία βρίσκονται υπό τη συνεχή επίβλεψη της Catherine.
Το νερό από την άλλη, η οικογένεια το εξασφαλίζει μέσα από τη βροχή τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι το παίρνει από τον καταρράκτη. Και οι 12 πλατφόρμες της κατασκευής συνδέονται με ένα ξύλινο μονοπάτι, ενώ το ζευγάρι απολαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες, μιας και η 59χρονη γυναίκα είναι ζωγράφος, επαγγελματίας χορεύτρια, συγγραφέας και ξυλογλύπτρια.
Όσο για τον 66χρονο άνδρα, είναι χαράκτης και μάλιστα τα γλυπτά του ζευγαριού πωλούνται τα καλοκαίρια σε τοπικά καταστήματα στην περιοχή του Tofino. Όπως λένε οι δυο σύντροφοι, το αστικό περιβάλλον, όπως και τα προάστια, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους ανθρώπους, μιας και δεν τους επιτρέπουν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και όλα όσα εκείνη προσφέρει, όταν όμως κάποιος την πλησιάσει, τότε μπορεί να ταυτιστεί μαζί της και να αντιληφθεί τα δώρα της. Μάλιστα, με τις ίδιες ακριβώς ιδέες το ζευγάρι έχει αναθρέψει και τα δυο παιδιά του.

E-Radio.gr Daily 

Περιμένουμε το σχόλιό σου!!!