Στα καταγάλανα στις κοραλλιογενείς θάλασσες ακριβώς έξω από τις ακτές της Μαλαισίας
ζει μία φυλή που έχει τέτοια στενή σχέση με το νερό ώστε σπάνια βγαίνει από αυτό.
Όταν ο λαός τον Μπατζάου αναζήτησε καταφύγιο στη Μαλαισία ως πρόσφυγες, οι αρχές τους απαγόρευσαν να κατέβουν στο έδαφος της χώρας. Έτσι εκείνη έχτισαν το χωριό τους μέσα στον ωκεανό, με σπιτάκια που στηρίζονται σε πασάλους.
Αντί να μάθουν για την άλγεβρα ή την επιστήμη, τα παιδιά Bajau δοθεί ένα καθαρό και δίδαξε για να πιάσει ψάρια, χταπόδια και αστακούς στα ανοικτά μοναδικά χειροποίητα σκάφη τους.
Τα παιδιά περνούν τόσο πολύ χρόνο στον ωκεανό που τα μάτια τους έχουν προσαρμοστεί να βλέπουν πιο καθαρά κάτω από το νερό. Επίσης έχουν αναπτύξει ένα είδος ναυτίας (σαν αυτή που έχουν οι στεριανοί στη θάλασσα) όταν πατάνε σε στέρεη γη.
Στη σπάνια επαφή που έχουν με τους ανθρώπους της ηπειρωτικής χώρας, η κοινότητα των προσφύγων ταξιδεύει στην κοντινή πόλη Σεμπόρνα, όπου εμπορεύεται θαλασσινά και αγοράζει πράγματα που δεν υπάρχουν στον ωκεανό.
Ο 43χρονος Μαλαισιανός φωτογράφος Ng Choo Kia, επισκέφθηκε αυτή την κοινότητα του ωκεανού και προσπάθησε να απαθανατίσει τη βαθιά σχέση μεταξύ των Μπατζάου και της θάλασσας που αποκαλούν σπίτι τους.

Bajau_1

Bajau_2

Bajau_3

Bajau_4

Bajau_5

Bajau_6

Bajau_7

Bajau_8

Bajau_9

Bajau_10

Bajau_11

Bajau_12

Bajau_13

Bajau_14

Bajau_15

Bajau_16

Bajau_17

Bajau_18
Bajau_19

Περιμένουμε το σχόλιό σου!!!