Κάποιες φορές, είναι ωραίο να εξερευνείτε τον κόσμο με μια τελείως διαφορετική ματιά και να βλέπετε τα πράγματα διαφορετικά από ότι έχετε συνηθίσει.
Ένα σπίτι στο νησί Usedo της Γερμανίας έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να δώσει στον κόσμο μια νέα οπτική. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2008, μια ανάποδη μονοκατοικία έκανε την εμφάνισή της, με το όνομα «Die Welt steht Kopf», που σημαίνει «ο κόσμος στέκεται στο κεφάλι του».
Χτίστηκε για να προσελκύσει τουρίστες, από δύο Πολωνούς αρχιτέκτονες, τους Klaudiusz Golos και Sebastian Mikiciuk, ως μέρος της δουλειάς τους, με τίτλο «Ο κόσμος ανάποδα». Η εν λόγω θεματική επιτρέπει στο κοινό να δει τα πάντα τελείως διαφορετικά, να τα δει όλα αντιστραμμένα, από πάνω προς τα κάτω. Έτσι ακριβώς είναι και το συγκεκριμένο σπίτι, καθώς τα πάντα μέσα του, από τα δωμάτια και τα έπιπλα, μέχρι και τα διακοσμητικά, βρίσκονται ανάποδα και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα. Φυσικά, η εμπειρία της περιήγησης σε έναν τέτοιον χώρο είναι συναρπαστική και μοιάζει σαν επισκέπτης να έχει πετάξει και να κρέμεται από το ταβάνι.
Η ιδιόμορφη κατοικία έχει χτιστεί σε ένα ατσάλινο πλαίσιο, λόγω του βάρους που φέρει η οροφή του, ενώ το μόνο πράγμα που δεν είναι ανάποδο εκεί είναι οι εσωτερικές σκάλες, προκειμένου οι επισκέπτες να μπορούν να ανέβουν στον δεύτερο όροφο, ο οποίος είναι η σοφίτα. Το σπίτι αυτό είναι τόσο ιδιαίτερο, όσο η μικρότερη κατοικία του κόσμου, που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου και βρίσκεται στην Πολωνία. 


E-Radio.gr Daily 

Περιμένουμε το σχόλιό σου!!!